Zonnepanelen

De laatste tijd zien we steeds meer zonnepanelen op onze daken verschijnen. Heb jij al in je straat om je heen gekeken hoeveel buren inmiddels duurzame energie opwekken?

De prijzen van zonnepanelen zijn extreem gedaald terwijl het rendement, de kwaliteit en de efficiëntie gestegen zijn. Steeds meer mensen vragen offertes voor zonnepanelen aan. We stellen je voor aan een aantal specialisten in jouw regio. Vervolgens kun je offertes vergelijken, waardoor je soms tot wel 35 % goedkoper uit bent! En nog geheel kosteloos en vrijblijvend ook!

Wijgaanvoorduurzaamheid.nl maakt het mogelijk.

Zonnepanelen leveren net zo veel op als 6% rente op een bankrekening. Zo’n hoog percentage vind je tegenwoordig nergens, dus je kan je geld beter in de vorm van zonnepanelen op je dak leggen. Het salderen loopt door tot eind 2023 waarnaar er wordt afgebouwd tot 2031.

Dit betekent dat je je zonnepanelen tussen 5 en 9 jaar terugverdient. Dit is natuurlijk per situatie en aanbieding verschillend, het gemiddelde is 6,5 jaar. Meer informatie over het salderen vind je bij Rijksoverheid.

De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren met ongeveer 30 procent gedaald, dankzij technische ontwikkelingen en de toenemende productie.

De prijzen verschillen per leverancier, het is dus goed om de actuele prijzen te vergelijken! Daarnaast krijg je de BTW terug van de Belastingdienst. Veel aanbieders begeleiden je in de teruggave procedure. Het moment is nu, zonnepanelen zijn voordeliger en interessanter dan ooit!

De energieprijzen blijven maar stijgen en het lijkt er niet op dat dit de komende jaren stopt. Als jij je eigen energie opwekt met zonnepanelen, ben je onafhankelijk van een energieleverancier. Heb je je zonnepanelen terugverdiend, dan profiteer je jarenlang van gratis stroom.